Новини
Інфраструктура

Ще один дзеркальний туалет будуватимуть у парку Хмельницького

У головному парку Хмельницького, що має площу 140 гектарів, щодня відпочивають сотні, а у вихідні, ймовірно, тисячі хмельничан та гостей міста. Люди, які приходять у парк ім. Чекмана не на одну годину, рано чи пізно потребують місця, де можна було б справити природні потреби. І бажано – у відповідно облаштованій для цього споруді. Про наміри встановити у парку ще один туалет, оздоблений дзеркалами, говорили у владі ще минулого року, одразу після відкриття першого. Наразі тендер на будівництво оголошений.

“Мережа” громадських туалетів у парку досі залишає бажати кращого. І лише новий дзеркальний туалет, який минулого року збудували неподалік від входу до парку, дещо покращив ситуацію.

Збудувати ще одну модульну вбиральню планують біля відреставрованого колеса огляду. Ця локація у парку, на відміну від попередніх років, наразі вже має чималий попит у відвідувачів, а після того, як тут завершать облаштовувати зону відпочинку, людей тут, ймовірно, буде ще більше.

На майданчику електронних закупівель Prozorro днями опублікували інформацію про проведення тендеру. Замовником є КП “Парки і сквери м.Хмельницького”. Очікувана вартість будівництва “Конструкції та їх частини (Модульна вбиральня)” – 570 тисяч гривень.

Відповідно до технічного завдання, у новій вбиральні мають бути тепла підлога, настінні та підлогові поручні, сповивальний столик, інформаційні таблички, електрична витяжка, лічильник води, необхідна сантехніка тощо.

Про оздоблення дзеркалами зовнішніх стін туалету у технічному завданні не йдеться, проте, як повідомляє сайт Є з посиланням на заступника Хмельницького міського голови Василя Новачка, біля колеса огляду планують встановити саме такий. Зваживши на позитивний досвід роботи та вигляд першої вбиральні, якою наразі активно користуються відвідувачі парку.

За словами посадовця, попри побоювання хмельничан, суттєвих проявів вандалізму щодо першого дзеркального туалету працівники парку не помітили. Лише у холодну пору року там іноді намагалися ховатися люди, які прагнули розпивати алкогольні напої у теплі. За цим працівники парку уважно стежать.

Кошти на будівництво нового туалету візьмуть з бюджету комунального підприємства “Парки і сквери м. Хмельницького”. Перший обійшовся також у майже пів мільйона гривень, проте там ще довелося встановлювати станцію для очищення стоків. У новій вбиральні такої не передбачено – каналізацію планують під’єднати до колектора, розташованого неподалік.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook