Новини
Суспільство

У розбомблену Охтирку хмельничани передали гуманітарний вантаж (ФОТО)

Гуманітарну допомогу у місто на Сумщині відправили днями з Хмельницького. В охтирську лікарню поїхав реанімобіль, медичне обладнання, ліки, засоби гігієни. Частину допомоги придбали у Хмельницькому, частину взяли з гуманітарної допомоги, що надходить в місто.

Після “звільнення” росіянами в Охтирці – чимало зруйнованих житлових багатоповерхівок, знищене ударом авіабомби приміщення міської ради, від якого залишилася лише одна стіна, розгромлена інфраструктура та сотні втрачених життів.

До кордону з Росією від міста – лічені кілометри, тоже це містечко одним з перших зустріло ворога.

Міський голова Хмельницького з Охтирки повернувся кілька днів тому. Він очолював делегацію, яка доправила у це містечко гуманітарний вантаж. Допомогу від Хмельницького отримала тамтешня лікарня.

В Охтирку хмельничани привезли повноцінний реанімобіль з відповідним медичним обладнанням, два апарати ШВЛ, дефібрилятори, пульсоксиметри та багато іншого медичного обладнання. Крім того, доставили у місто медичні препарати та іншу гуманітарну допомогу, яка буде використовуватися в лікарні.

В них лікарня клінічна, там і дитячі, і дорослі відділення, багато інших профілів. Частину допомоги ми купували, частина дійшла до нас як гуманітарна допомога. Розуміючи, що там воно набагато потрібніше, відповідно, ми це віддали, – прокоментував Олександр Симчишин.

Лікарня в Охтирці вціліла. Вона працювала і рятувала людей усі дні, поки під вікнами тривали вуличні бої та їздили російські танки. Зараз місто звільнене від росіян, але загроза обстрілів залишається.

Загалом з Хмельницького у різні міста України, починаючи з 24 лютого, поїхало 900 тонн гуманітарної допомоги.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook