Новини
Інфраструктура

Хмельничани показали наслідки промивки водогонів у місті (ФОТО)

Заплановані на вчора роботи з промивки мережі водогонів у місті, через які вода протягом дня була непридатною для вживання, традиційно викликали запитання та обурення у декого з мешканців Хмельницького. Щоразу після таких робіт хмельничани нарікають як не на підтоплення або калюжі, так на забруднення території. Як це сталося вчора у мікрорайоні Гречани.

Зазвичай хмельничани нервуються через те, що після промивки водогонів на вулицях утворюються потоки води або калюжі, через які ні пройти, ні проїхати. І щоразу, двічі на рік, комунальники пояснюють механізм таких робіт.

Вчора звичний порядок обговорень був трохи порушений. Все через колір води – яскраво-рудий, яка вилилася з труб на подвір’я одного з будинків. Хмельничанку, яка поширила на сторінці Департаменту інфраструктури міста Хмельницького фото результатів проведених робіт, обурила не стільки калюжа, скільки те, що висохлою іржею, як пояснила жінка, людям доведеться дихати доти, доки вона не зникне з асфальту.

Сьогодні в нашому місті відбулася промивка труб. Ось такий результат залишили на Північній, 111. Питання, хто буде прибирати за Міськводоканалом? – поцікавилася жінка.

Питання, традиційно, у Департаменті спрямували у відповідну структуру – у “Хмельницькводоканал”. Там пообіцяли прибрати наслідки промивки мереж протягом кількох днів. Проте хмельничани у коментарях були більш оптимістичні, зазначивши, що “дощ змиє раніше”. Так воно, ймовірно і сталося, зважаючи на вчорашню негоду, яка пронеслася над частиною Хмельницького.

До того ж, як прокоментували хмельничани, “тепер ми побачили, які труби і яка вода у трубах”. І зрозуміли, для чого щонайменше двічі на рік виконувати такі маніпуляції з водогонами.

Щоправда, авторку фото іронія хмельничан та відповідь працівниці водоканалу не задовольнила. На її думку, воду після промивки варто було б за допомогою пожежного рукава “злити на зелену зону на прибудинковій території”. Щоправда, зробити так по всьому місту було би нереально. На це і натякнула працівниця водоканалу у відповідь на таку пропозицію.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook