Новини
Суспільство

У Хмельницькому не вщухають пристрасті навколо обласного госпіталю ветеранів

Поранений боєць, розповідь якого про перебування у Хмельницькому обласному госпіталі ветеранів спричинила резонанс у місті та підняла на ноги волонтерів, написав новий допис, де подякував хмельничанам за небайдужість та висунув низку нових претензій владі області.

Нагадаємо, Олексій Лясковець на псевдо “Британець”, який у перші дні війни пішов добровольцем на фронт, через поранення потрапив спочатку до Хмельницького військового госпіталю, потім – до обласного госпіталю ветеранів, де наразі проходить реабілітацію. Керівництво Хмельницької обласної ради, в підпорядкуванні якої перебуває госпіталь, військовий звинуватив у неналежному фінансуванні закладу, через що поранені бійці потерпають від певних побутових незручностей (нестача посуду, відсутність гарячої води, переповненість палат тощо). У медичному закладі та в облраді на звинувачення військового відреагували. Проте історія на цьому не закінчилася.

У новому дописі “Британець” зазначив: проблема не стільки у відсутності ложок та чашок, скільки у ставленні влади місцевого (обласного) рівня до лікувальних закладів загалом:

Після вчорашнього посту у ФБ ранок у мене був кіпішним. У них, як виявилось, ціла ніч. З’явилось печиво, яблука, кава, вода, навіть виделки виявились в наявності на кухні. Але ж питання не в тих клятих ложках і чашках! Ми собі і самі можемо дозволити купити їх, воду, каву та інше – за бойові, як і багато чого купували до цього. Питання глибше – в людяності та що далі!

Загалом у новому меседжі бійця чимало претензій – до керівництва області ради, і не лише до нього:

Нас знову забудуть, як забули тих хто воював в 2014-2015 роках! А влада на місцях надалі почне знищувати такі і подібні до них військові лікувальні заклади. Місцеві депутати та кандидати згадуватимуть військових лише перед виборами і показуватимуть, які вони були хороші та як допомагали, забуваючи, що волонтерство – це те, що почує глухий і побачить сліпий і для цього не потрібні фотозвіти і проплачена реклама у ФБ! А весь цей час у Хмельницькому ХТОСЬ (їх не можна називати, бо пости вже видаляють) буде мінімізувати витрати обласного бюджету на утримання госпіталю, направлятимуть кошти на інші шкурні напрямки, а КОМУСЬ (не будемо говорити про цього земельного феодала Хмельниччини вголос) хочеться напевно землі на якій розташований госпіталь під забудову і він робить все можливе щоб його закрили.

Судячи з пред’явлених далі звинувачень, під час перебування у госпіталі пан Лясковець зібрав чимало інформації про нього:

Що ж ми маємо в сухому залишку з приводу Хмельницького обласного госпіталя ветеранів війни Хмельницької обласної ради. А маємо наступне: персонал скоротили, коли перевели заклад в КНП і на договори НСЗУ; закрили басейн (він виявляється тут був і для реабілітації з пораненням кінцівок це необхідна річ); закрили соляну кімнату (вона також виявляється тут була); обласна рада роками фінансує госпіталь та виділяє кошти ЛИШЕ на харчування та оплату комунальних послуг; та багато чого іншого.

У коментарях інформацію про басейн в госпіталі спростували:

Звідки у вас інформація про басейн? ))) Я працювала лікарем в даному госпіталі протягом 7 років. Наскільки я знаю, басейну там немає, не було і ніколи не планувалось… (Перевіряйте інформацію і джерела, з яких її отримуєте)

Також у коментарях хмельничанка, яка відвідала госпіталь та поспілкувалася з пораненими, зазначає: претензій щодо лікування та умов перебування у них немає. Проте:

Ми поговорили з хлопцями вони всі дуже хвалили умови в госпіталі і лікування і харчування, річ не в цьому. Вони прибувають сюди на декілька днів і це обов’язок облради дбати про них, а не переводити стрілки на керівництво закладу. Це вони повинні дбати, щоб там були і кава, і чай, і печиво цілодобово, а не головний лікар має зараз думати, хто хоче кави. Це облрада має привозити додатково по таких закладах допомогу і це вони повинні ходити по відділеннях і запитувати, що потрібно, а не персонал нести з дому. До чого тут волонтери? Так ми привеземо все, але річ в тому, що нам ця гуманітарна допомога приходить щодня і де вона??? На балансі облради, і куди її дають??? Що, не можна забезпечити наші лікарні зараз цією кавою??? Чому наші герої мають за нею їхати в місто??? Так, апарат стоїть, і кава по 10 грн. Для кого??? Для них ??? Вони мають ще за це платити??? Та ви повинні їм ноги цілувати, а не все звалити на персонал та на волонтерів. Так ми зробимо усе що від нас залежить і купимо і привеземо. Але запитання до влади: ви нам для чого???????

Судячи з пристрастей, які розгорілися навколо госпіталя, дискусія наразі не закінчена.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook