Новини
Суспільство

У Хмельницькому відбувся перший ярмарок садівництва та городництва

У вихідні Хмельницький знову ярмаркував. Вперше в обласному центрі провели ярмарок, де продавали суто товари, призначені для садівництва та городництва. Влаштували його, аби підтримати всеукраїнську ініціативу «Сади Перемоги» та дати можливість хмельничанам придбати саджанці, насіння, добрива, які надалі будуть використані для зміцнення продовольчої безпеки країни. Також на ярмарку працював екобус, куди можна було здати небезпечні відходи.

За словами начальниці управління торгівлі ХМР Руслани Сідлецької, найбільше покупці цікавилися розсадою та насінням. Не оминали також ятки з саджанцями квітів, зокрема, охоче купували троянди.

Торгували на ярмарку й саджанцями декоративних дерев: ялівець, туя, самшит. Ціни на них коливалися від 65 гривень до 2 тисяч гривень. Один з продавців саджанців каже: часто люди цікавилися маленькими рослинами, які можна самостійно вирощувати та доглядати.

Придбати на ярмарку можна було й саджанці винограду.

Були на ярмарку і предмети декору – вироби з лози, які привезли на ярмарок з Пироговець.

Корисною для багатьох була локація біля екобуса. Крім того, щоб здати небепечні відходи, хмельничани могли дізнатися ще й чимало цікавого про компостування органіки.

Ми розказуємо, чому важливо органіку не викидати, до загального смітника, а потрібно окремо компостувати, – пояснила представниця офісу проєкту «Розумне довкілля. Хмельницький» Світлана Каритун.

Мало хто пішов з ярмарку з порожніми руками. Чимало понесли додому саджанці квітів, якими планують прикрасити дачні ділянки та клумби під вікнами. Щодо цін – покупці ними залишилися задоволені. Зазначили, подекуди вони були навіть нижчі, ніж на ринку.

Такі ярмарки, зазначають організатори, потрібні, аби аграрна промисловість працювала навіть в умовах воєнного стану, йдеться у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook