Новини
Суспільство

Занедбану водойму у Хмельницькому хочуть перетворити на зону відпочинку

У суботу, 14 травня, хмельничани організували прибирання занедбаного комунального ставка на території колишнього радгоспу Щорса. Активісти власними силами чистили ставок, а потім звернулися до місцевої влади з проханням.

Встелене пляшками плесо ставка у Хмельницькому змінило свій вигляд. У Гречанах ініціативні хмельничани вкотре взялися впорядковувати територію біля закиданої сміттям водойми. Наступне прибирання тут планують провести уже цієї суботи, 21 травня.

Крім того, учасники еко-акції звернулися до представників місцевої влади з пропозицією перетворити цю місцину на затишне місце відпочинку для жителів мікрорайону у перспективі, після перемоги України. Запропонували і назву майбутнього скверу – на честь Героїв війни.

Також активісти попросили у міської влади посприяти у виділенні човна, за допомогою якого можна було би продовжити збирати сміття з поверхні водойми, адже вона має чималі розміри, а чекати, поки десятки пластикових пляшок приб’є до берега, можна дуже довго.

Також закликаємо: давайте цю комунальну земельну ділянку відведемо під зелену зону загального користування під комунальний сквер, облаштуємо – тут хороше місце, тут вже є водойма, тут вже ростуть красиві дерева. Тут потрібно тільки виконати певний благоустрій, встановити баки для сміття, – зазначив організатор прибирання Павло.

Також він додав, що все, про що просять активісти, не вимагає великих затрат. А детальне та масштабне облаштування скверу можна буде зробити після перемоги.

Відео: Перший Подільський

Читайте також: Кущами лаванди прикрасила зону відпочинку у Чемерівцях родина переселенців

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook