Новини
Духовність

На Хмельниччині п’ять парафій розірвали зв’язки з УПЦ (МП)

Від початку нової фази російської агресії на території України кількість парафій на Хмельниччині, що розривають зв’язки з підпорядкованою московському патріархату Українською Православною Церквою, постійно зростає. Від 24 лютого вже 68 релігійних громад заявили про намір перейти до Православної Церкви України. Всього парафій, що належали до УПЦ (МП) та відійшли від неї, на Хмельниччині налічується 133 з 998.

Громада Петро-Павлівського храму, що у селі Підлісці Ізяславського округу у Шепетівському районі 14 травня на сході села більшістю голосів прийняла рішення про приєднання до ПЦУ.

Громада Церкви святої мучениці Параскеви у селі Степанівка на Кам’янеччині провела збори 15 травня. Напередодні ініціативні члени громади збирали підписи на підтримку виходу зі складу московського патріархату. Під час голосування бажання змінити конфесійну приналежність парафіяни підтримали одноголосно, повідомляють у пресслужбі Чемеровецької ТГ. Рішення вірян настоятель храму підтрима.

Попереду у громади – процедура узаконення зміни підлеглості та державної реєстрації нової релігійної організації.

Громада храму св. Іоанна Богослова у селі Бражинці Шепетівського району на зборах 16 травня разом з настоятелем також підтримала рішення про приєднання до Православної Церкви України.

У селі Онацьківці Шепетівського району парафіяни храму Святого Михаїла Архістратига 16 травня обговорювали рішення про відхід від УПЦ (МП) та перехід до ПЦУ.

Обговорення було непросте, між священниками та членами громади певний час тривали суперечки.

Потім на престолі не виявилося антимінсу (посвячена хустина із зашитою частинкою мощів святих на престолі в православних церквах). Зрештою, його таки повернули до храму.

За підсумками зборів громади рішення про приєднання до Православної Церкви України було прийняте.

Вчора, 18 травня, про перехід до Православної Церкви України громади Свято-Михайлівського храму, що у селі Білецьке Шепетівського району, повідомили на сторінці у Фейсбук парафії Пресвятої Тройці, що у Полонному.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook