Новини
Дозвілля

З майстер-класами, виставками та флешмобами у Хмельницькому святкуватимуть День вишиванки

У Хмельницькому сьогодні, 19 травня, відзначають Всесвітній день вишиванки. Масштабних заходів, на кшталт патріотичної ходи у вишитих сорочках, як це було у попередні роки, у місті не заплановано, натомість більше запланували майстер-класів. Також протягом двох днів триватиме благодійний ярмарок, на якому збиратимуть кошти для маленької хмельничанки, хворої на рідкісну генетичну недугу.

Заходи з нагоди Дня вишиванки запланували на сьогодні у різних мікрорайонах міста. Почнуться вони о 15.00 у мікрорайоні Гречани – там відбудеться танцювальний флешмоб “Одягни вишиванку” – на майданчику біля Центру національного виховання учнівської молоді (вул. Романа Шухевича, 1б).

Низка заходів у місті почнеться о 16.00. У мікрорайоні Озерна біля школи мистецтв «Озерна» (вул. Кармелюка, 8/1) – стартує майстер-клас із виготовлення глиняної української народної іграшки «Коник» та виставка виробів з кераміки.

У Мистецькому саду школи мистецтв «Райдуга» (вул. Романа Шухевича, 9) та у сквері ім. Степана Бандери проходитимуть майстер-класи із паперопластики «Одягни вишиванку, Україно моя».

У центрі міста також о 16:00 почнеться концерт «Вишиваночки барвисті». Місце проведення – сквер ім. Кузьми Скрябіна. Також тут проведуть майстер-клас «Декоративне панно».

У Мистецькому дворику музичної школи №1 ім. М. Мозгового (вул. Проскурівська, 18) почнеться концерт учнів Хмельницької музичної школи №1 ім. М. Мозгового «Вишивана моя Україно».

Виставка вишиванок та мистецька програма “Вишита нескореність” проходитиме у сквері ім.Т. Шевченка.

Також тематичні майстер-класи організовують у центральній публічній бібліотеці (вул. Подільська, 78).

Особливо важливий захід у Хмельницькому відбудеться сьогодні, 19 травня, та продовжиться завтра, 20 травня, біля кінотеатру ім. Т. Шевченка. На благодійному ярмарку збиратимуть кошти для Софійки Коваль, яка бореться із важким генетичним захворюванням – спінально-м‘язовою атрофією.

На лікування дитини кошти збирають вже досить давно, проте збір все ще не закінчено. Всіх, хто хоче допомогти родині Ковалів, запрошують завітати на ярмарок та долучитися до порятунку Софійки.

Також завтра, 20 травня, на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка відбудеться фольклорне свято гаївок «Ладовиці». Участь у заході візьмуть зразковий фольклорний гурт «Ладосвіти» Хмельницької школи мистецтв «Заріччя» та молодіжний фольклорний  гурт «Ладовиці» ГО «Відродження традицій Поділля».

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook