Новини
Духовність

На Хмельниччині священник маніпулює з документами щодо переходу до ПЦУ

Документ, який показує мешканцям одного з сіл настоятель місцевого храму та збирає під ним підписи, мешканці Старокостянтинівської громади назвали маніпулятивним та звинуватили священника у тому, що він намагається гальмувати процес переходу храму до Православної Церкви України.

Фото звернення, написаного на ім’я керуючого Хмельницькою єпархією Української Православної Церкви митрополита Хмельницького та Старокостянтинівського Антонія протоієреєм релігійної громади Свято-Покрови Божої Матері села Коржівка Хмельницького району Ростислава Байди поширили у соцмережах.

У зверненні йдеться про “виключення зі складу московського патріархату релігійної громади… керуючись рішенням парафіяльних зборів від 15.05.22”. Проте мешканець Старокостянтинова, який поширив фото цього документу у соцмережах, вважає це маніпулюванням свідомістю громади та обманом парафіян.

В селі Коржівка Староостропільської ОТГ, і мабуть, не тільки там, місцевий священник обходить двори і збирає підписи про вихід з московської церкви. А громада села вже давно має бажання приєднатись до Православної церкви України. Тож люди побачивши таке звернення, не розібравшись по суті, довіряючи священнику – ставлять підписи. Насправді то є маніпуляції і намагання призупинити процес приєднання громади села Коржівка до ПЦУ. Представники УПЦ МП іяк не можуть повірити в те, що процес приєднання до ПЦУ не зупинити навіть відвертою неправдою та маніпуляціями! – написав Сергій Жмурко.

Про результати зборів релігійної громади пообіцяв повідомити пізніше.

Нагадаємо, на Хмельниччині кількість парафій, які після 24 лютого вирішили розірвати зв’язки з московською церквою, одна з найбільших в Україні. Проте храмів, що досі належать УПЦ (МЦ), в області все ще багато.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook