Новини
Суспільство

Переселенці Летичівської тергромади отримали допомогу від хмельничан

Хмельницьке регіональне відділення Асоціації міст України, яке об’єднує 45 громад краю, від початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію країни взяло на себе і волонтерську місію. Гуманітарні вантажі з продуктами, побутовою хімією та іншим необхідним були направлені для громад Запорізької та Миколаївської областей. Зараз до РВ продовжують надходити запити про допомогу та пропозиції від громад щодо підтримки тих, хто її потребує.

Нещодавно до регіонального відділення звернулися представники Летичівської територіальної громади. Лише за перші два місяці війни громада відправила військовим об’єднанням та територіальній обороні, у міста та населені пункти, що найбільше постраждали від російської агресії, понад 53 тони гуманітарної допомоги.

Наразі допомога потрібна внутрішньо переміщеним особам, котрих на території Летичівської громади від початку бойових дій побувало близько трьох тисяч. Багато з них досі мешкають тут і мають потребу в речах, які не встигли взяти з собою, коли рятувалися від російського вторгнення.  Зокрема, потребують одягу.

Його протягом кількох днів зібрали за допомогою хмельничан, які принесли все необхідне до офісу Хмельницького РВ АМУ.

Благодійну допомогу уже відправили до Летичівської громади. Найближчим часом внутрішньо переміщені особи на території громади зможуть отримати необхідні речі.

За інформацією пресслужби Асоціації міст України

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook