Новини
Екологія

З Південного Бугу у Хмельницькому тачкою вивозили мертву рибу (ВІДЕО)

Відео чималих мертвих рибин, яких вивозять на тачці по набережній Південного Бугу, виклав у соцмережах хмельничанин. Чоловік вважає якщо негайно не вжити заходів, досить скоро риба у річці почне гинути масово. Зарибили головну річку Хмельницького трьома тоннами товстолоба минулого року. Зробили це, аби уникнути, зокрема, цвітіння води.

Спочатку одну мертву рибину, яка плавала неподалік берега у Південному Бузі, а потім – з півдесятка, які ледве вмістилися у чималу тачку, відзняв на відео хмельничанин Віктор Караван.

В Хмельницькому дохне риба. Знову якась падла скинула стоки. Іще кілька днів спеки – і масовий мор гарантовано! Слід негайно забезпечити аерацію водойми – подавати по трубах із розпилювачами стиснене повітря, – прокоментував побачене хмельничанин.

Минулого року у Південний Буг випустили три тонни товстолоба, з них одна тонна була придбана за кошти приватного підприємця. Цю рибу вважають меліоратором водойм, який впливає на рівень кисню в воді, через що влітку річка не цвіте. Проте вода у Бузі, судячи з фото, від того чистішою не стала.

Нагадаємо, штраф за вилов товстолоба з порушенням Правил любительського і спортивного рибальства становить 3 638 гривень. Цікаво, скільки коштує таке забруднення річки, що призводить до масової загибелі риби?

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook