Новини
Кам'янець-Подільська міська

Стелу на честь міст-героїв відкрили у Кам’янці-Подільському (ФОТО)

Сьогодні, 21 травня, у День Європи, в Кам’янці-Подільському провели низку заходів у рамках програми травневого тижня “Підтримуємо армію. Дбаємо про дітей. Наближаємо перемогу”. Суботній день у місті почався зі спільної молитви за мир в Україні та відкриття стели, встановленої на честь українських міст-героїв.

Міський голова Кам’янця звернувся зі словами подяки до усіх європейських міст-партнерів, які в ці нелегкі часи активно підтримують нашу країну загалом та міста Хмельниччини зокрема.

Я дякую вам за підтримку, віру, неоціненну поміч та завжди надійне плече! Різними мовами кажу “Дякую” і рідною мовою “Слава Україні та слава всім, хто допомагає Україні”! Тільки разом ми сила, єдинство та спільне європейське майбутнє! Thank you! Danke! Gracias! Tack! Aitäh! Takk skal du ha! Dank u! Grazie! Děkuji! Ďakujem! Mulțumesc! Paldies! Ačiū! Dziękuję Ci! Merci! Teşekkür ederim! – написав Михайло Посітко.

У спільній молитві під час міжконфесійного молебню “За Україну, Кам’янець і мир”, який проходив на майдані Відродження, кам’янчани просили миру і перемоги для України, захисту для її воїнів, підтримки для тих, хто втратив рідних через ворожі ракети.

В пам’ять про невинно вбитих і закатованих дітей на доріжці до стели «Міста-герої» поклали іграшки.

Кам’янець-Подільський – одне з багатьох міст в Україні, яке з початку повномасштабного вторгнення росіян стало другою домівкою для тих, хто змушений був залишити свої міста через ворожі обстріли та руйнування. Лише в Кам’янці знайшли прихисток близько 30 тисяч українців, в тому числі й з міст-героїв України.

Десять міст, яким присвоєно звання Героїв, були визначені указами Президента України. Так, їх сьогодні значно більше. Міст, які боряться, які демонструють незламність і віру в Україну. Люди з населених пунктів, де бомби, руїни і біль, є тут, серед нас. І сьогодні вони щиро плакали, дивлячись на назву свого рідного міста. На часі цей пам’ятний знак переосмислити саме так,написав у своєму телеграм-каналі Михайло Посітко.

Стела «Міста-герої України», встановлена на вулиці Князів Коріатовичів – це данина і шана героїзму тих, хто боронив і боронить Україну, тих, хто безневинно віддав своє життя, тих, хто сьогодні захищає, волонтерить, працює. Це данина всьому українському народу, додав міський голова.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook