Новини
Події

Велопробіг Пам’яті Героїв відбувся у Хмельницькому (ФОТО)

Близько 600 хмельничан на велосипедах, попри дощову погоду та вітер, зібралися вчора, 22 травня, у центрі Хмельницького, аби долучитися до заходу, що мав шляхетну мету – зібрати кошти для придбання техніки військовим.

Хмельничани-веломани зробили коло центральними вулицями міста – від кінотеатру ім. Т. Шевченка через Кам’янецьку, Героїв Майдану та Свободи. Фінішували там само, де стартували.

Учасники велопробігу були одягнені у футболки з портретами хмельничан, які віддали життя за свободу та незалежність України у російсько-українській війні.

На благодійному заході також була присутня національна символіка, вишиванки. Дехто взяв з собою чотирилапих друзів, – розповідають хмельничани у соцмережах.

Долучилася до велопробігу хмельничанка Анастасія Ярова – вдова відомого у Хмельницькому велоактивіста Віталія Поліщука, радника міського голови з питань розвитку велоінфраструктури у Хмельницькому, керівника ГО «Критична Маса Хмельницький». Віталій добровільно пішов на фронт, аби захищати Україну. Загинув у бою з російськими окупантами 9 травня.

Кожен, хто брав участь у велопробігу, робив посильний благодійний внесок – готівкою або на рахунок. Всього завдяки внескам вдалося зібрати близько 21 тисячу гривень. Ці кошти планують витратити на придбання тепловізора для військових. Коштує він 30 тисяч гривень.

Долучитися до збору можна, перерахувавши гроші (у гривнях) на рахунок БФ “Волонтери Поділля”:

  • UA023154050000026007052422304 в АТ КБ “ПриватБанк”. МФО: 315405. ЄДРПОУ: 39374887.

Фоторепортаж: Василь Камінський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook