Новини
Інфраструктура

Переселенців у Кам’янці-Подільському планують забезпечити житлом

В перші місяці війни, переселенцям, які прибували на територію Хмельниччини, здебільшого допомагали з психологічною адаптацією, забезпечували безплатним харчуванням, надавали гуманітарну допомогу. Проте, оскільки воєнні дії в Україні затягнулися, наразі важливим є питання розселення людей, які вимушено залишили свої домівки, у більш пристосоване для нормального життя житло.

Як планують розв’язувати цю проблему у Кам’янці, розповів журналістам каналу Перший Подільський міський голова Михайло Посітко.

Зараз стоїть задача – розселити людей зручніше. відповідно ми підписали Меморандум про співпрацю з громадською ініціативою “Життя для ВПО”, в рамках якого плануємо капітально відремонтувати два об’єкти комунальної власності, це понад 120 квартир, саме для вимушених переселенців, – сказав міський голова.

За словами міського голови, кошти нададуть міжнародні донори.

Проєкт наразі в процесі підготовки, і ми сподіваємося, що до настання холодів, до початку опалювального періоду, ми ці об’єкти відремонтуємо, – сказав Михайло Посітко.

Крім цього, у місті відпрацьовують питання з встановлення тимчасових помешкань для переселенців. Задля цього також підписані різноманітні меморандуми як з представниками бізнесу, так і з міжнародними організаціями.

Зараз питання стоїть в процесі передбачення відповідних коштів на закупівлю таких тимчасових споруд. І, відповідно, теж плануємо в цьому напрямку працювати, – резюмував міський голова.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook