Новини
Суспільство

У лісі на Летичівщині розводитимуть диких кабанів (ФОТО)

Один вольєр для трьох кабанів у Бохнянському лісництві Летичівського лісгоспу збудували ще у 2008 році. На відгородженій території площею 0,23 гектара уже чотири роки живуть дві самки та самець. Ще один вольєр – для нових мешканців – будуватимуть цього року.

Кабани, які вже живуть у Летичівському лісгоспі, – дорослі та досить великі. Кожен з них важить до 100 кілограмів, а на зріст мають висоту до метра.

Як розповіли у Хмельницькому обласному Управлінні лісового та мисливського господарства, у вже збудованому вольєрі є місця для годівлі тварин та прийняття ними водних процедур.

Годують кабанів рослинною їжею, яка змінюється відповідно до сезону. За добу дорослий кабан споживає 3-6 кг корму.

Цього року у Летичівському лісгоспі будуватимуть вольєр для маточного поголів’я. Підрощених диких надалі випускатимуть на волю.

Планується, що новий вольєр буде суттєво більший – 1,3 гектара. також його поділять на секції, щоб тварини могли комфортно почуватися та приводити потомство.

Дикі кабани – важливі для лісу тварини. Розпушування землі свинями сприяє закладенню насіння і подальшому відновленню дерев. Також ці тварини знищують лісових шкідників, – розповіли в управлінні лісового господарства.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook