Новини
Інфраструктура

Ремонт частини вулиці за понад 20 мільйонів запланували у центрі Хмельницького

Тротуари під плиткою, велодоріжки, острівці безпеки, заміна покриття та дорожніх знаків та низку інших супутніх робіт заклали в документацію тендеру «Поточний ремонт вул. Шевченка (від вул. І. Франка до вул. Старокостянтинівське шосе) в м. Хмельницькому (суцільне улаштування покриття)», який днями оприлюднили на майданчику електронних закупівель Prozorro. Оцінили його у понад 20 мільйонів, проте під час торгів ця сума може зменшитися.

Замовником робіт виступає Управління комунальної інфраструктури Хмельницької міської ради. Оголошений тендер 26 травня. Пропозиції можна подавати до 27 червня. Самі торги стартують 1 серпня. В процесі торгів учасники можуть понижувати стартову ціну (20 мільйонів 808 тисяч 639 гривні 66 копійок): за один крок – на 104 043,20 гривні.

У заявлену вартість, відповідно до технічного завдання, включили понад два десятки видів робіт. Серед них – демонтаж дорожніх знаків, бортових каменів, поребриків, плит перекриття, люків та решіток, включаючи роботи з розбирання старого, навантаження сміття та його вивезення тощо.

В результаті виконаних по тендеру робіт на вулиці Шевченка на відрізку між вулицею І. Франка (орієнтир – готель “Поділля) до Старокостянтинівського шосе (орієнтир – міська лікарня) мають бути облаштовані з’їзди та примикання, комбіновані тротуари (з асфальтобетонним покриттям та покриттям плиткою), велодоріжки (з відповідним покриттям та розміткою).

Колись вулиця Шевченка мала вигляд бульвару, із зеленою зоною посередині та пам’ятником Кобзарю неподалік перехрестя зі Старокостянтинівським шосе. Під час реконструкції вулиці у 1981 році монумент та зелену смугу бульвару демонтували. Після запланованого ремонту зелена смуга посеред вулиці, звісно не з’явиться (на жаль), натомість там облаштують острівці безпеки (також із покриттям плиткою).

Оновити мають також дорожні знаки та дорожню розмітку. А також забезпечити освітлення пішохідних переходів та встановлення основи для світлофорів.

Крім того, у тендері заплановане виконання робіт з встановлення пішохідної огорожі та обмежувальних стовпчиків, які мають захистити оновлені тротуари від любителів на них паркуватися.

Зупинки громадського транспорту планується облаштувати тактильною плиткою.

Голос народу

Хмельничани, які постійно нарікають на погані дороги у місті та вимагають ремонту то там, то тут, запланованому оновленню частини вулиці Шевченка, схоже, не дуже раді. Принаймні, чимало містян у коментарях висловлюються негативно щодо ідеї витратити на це два десятки мільйонів. Дається взнаки також переконаність частини коментаторів у тому, що частину грошей хтось “покладе у кишеню”, а оновлена дорога через 3-6 місяців знову потребуватиме ремонту.

Загалом, серед понад сотні коментарів розбіжності між думками хмельничан не видно: всі вони – практично про одне й те саме.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook