Новини
Інфраструктура

Пасажирів у Кам’янці возитимуть польські автобуси

Ще одна гуманітарна допомога на колесах з польського Каліша (Kalisz), що є побратимом Кам’янця-Подільського, прибула днями до міста. Два автобуси, що раніше обслуговували автобусні лінії польського міста, тепер служитимуть громаді на Хмельниччині.

Від початку війни у Кам’янці-Подільському суттєво побільшало населення. Місто дало прихисток кільком тисячам українців, які на Хмельниччині рятуються від ворожих обстрілів. Тож потреба у транспорті, який доставлятиме кам’янчан та гостей міста, у різні його куточки як ніколи актуальна.

Тому подарунок від міста-побратима – два автобуси Iveco, які до цього служили Kaliskie Bus Lines, стане містянам в пригоді.

Зі словами вдячності за надану допомогу до польської громади та президента міста Каліш Крістіана Кінастовського звернувся міський голова Михайло Посітко. Подякував за дружбу, постійну готовність прийти на допомогу, за підтримку, яку відчуває український народ у часи непростих випробувань.

Сьогодні наш маленький комунальний автопарк поповнився. Ці автобуси перевозитимуть кам’янчан та тих людей, які тут знайшли тимчасовий прихисток або ж другу домівку. Дякую вам, друзі!сказав міський голова.

Нагадаємо, польський автобус, надісланий подарунок, курсує також вулицями Хмельницького. Його наприкінці квітня поставили на маршрут №2 після того, міська рада розірвала угоду з приватним перевізником, котрий його обслуговував. У цьому автобусі встановлені валідатори, тож розрахуватися у ньому можна як готівкою, так і е-квитком. Крім того, на балансі комунального підприємства «Електротранс» є п’ять литовських автобусів марки SETRA.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook