Новини
Здоров’я

У лікарні Хмельниччини розподілили гуманітарну медичну допомогу

Нещодавно черговий вагомий гуманітарний вантаж Хмельницька область отримала із Німеччини. Медичне обладнання вдалося зібрати завдяки німецькому благодійному фонду Ukraine Help Now. Наразі на Хмельниччині продовжують перебувати близько 150 тисяч переселенців. Завдяки вагомій технічній підтримці з-за кордону, медичні заклади зможуть надавати суттєво якісніші послуги своїм пацієнтам. Зокрема і тим, що є тимчасово переміщеними особами.

З обласним Департаментом охорони здоров’я попередньо провели консультації щодо розподілу отриманого обладнання у медичні заклади краю. В результаті, отримали його в Ізяславській, Білогірській, Волочиській, Деражнянській, Віньковецькій лікарнях. Частина допомоги піде на потреби Хмельницької обласної дитячої лікарні та Хмельницької обласної лікарні.

До гуманітарного вантажу увійшли монітори пацієнта, дефібрилятори, рентген-апарати, обігрівачі пацієнта, апарати ШВЛ та інше якісне обладнання. Загальна вартість надходження – понад 5 мільйонів гривень.

В дитячій обласній лікарні вже освоїли апарат УЗД експертного класу. Лікарі уже обстежують на ньому маленьких пацієнтів.

Частину з гуманітарного вантажу застосовуватимуть для інтенсивної терапії новонароджених, повідомили у пресслужбі Хмельницької обласної ради.

Нагадаємо, гуманітарна допомога у вигляді двох пасажирських автобусів – надійшла днями до Кам’янця-Подільського з Польщі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook