Новини
Суспільство

Пам’ятник Островському у Шепетівці вкотре хочуть демонтувати

На найближчій сесії Хмельницької обласної ради депутатам запропонують розглянути питання про демонтаж монумента Миколі Островському, встановленого на території Шепетівського музею пропаганди. З таким проханням до голови облради звернувся її перший заступник Володимир Гончарук.

Питання демонтажу пам’ятника Островському у Шепетівці піднімають не вперше. Зокрема, на початку цього року пристрасті навколо монументу вкотре розгорілися з новою силою. Після того, як на Шепетівщині зафіксували два випадки вандалізму щодо пам’ятників радянської доби, один з яких також був встановлений на честь письменника. Тоді перший заступник голови облради на своїй сторінці у Фейсбук, відповідаючи на пропозицію «ініціювати обговорення і прийняти відповідне рішення [щодо подальшої долі пам’ятника] сесією, відповів, що власник сам розбереться зі своїм дітищем.

В середині травня Володимир Гончарук надіслав на ім’я голови Хмельницької облради листа, в якому просить винести на розгляд чергової сесії питання про демонтаж монумента, розташованого на території Музею пропаганди, що є комунальною власністю облради.

Причиною такого листа, зазначив Володимир Гончарук, стали численні звернення мешканців Хмельниччини, обурених тим, що, попри повномасштабне вторгнення російських військ на територію України, на Хмельниччині досі стоять пам’ятники ідеологам комуністичного режиму, одним з яких є Микола Островський.

Як йдеться у проєкті рішення, керівництво Музею пропаганди повинно вжити заходів щодо демонтажу монумента з подальшим його збереженням, до 1 липня поточного року.

Також у документі пропонується “рекомендувати Хмельницькій обласній військовій адміністрації при внесенні змін до обласного бюджету передбачити кошти на фінансування заходів з демонтажу пам’ятника Миколі Островському”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook