Новини
Суспільство

Польські високопосадовці зустрілись із Хмельницькою громадою. ФОТО

Напередодні, 31 травня, Хмельниччина приймала польську делегацію у складі міністра в Канцелярії Президента Республіки Польща Адама Квятковського, генерального директора Закордонної служби в Міністерстві закордонних справ Республіки Польща Мацея Карасінського, Генерального консула Республіки Польща у Вінниці Дамяна Цярціньскі.

Гості прибули не з пустими руками. Дружина Президента Республіки Польща Агата Корнгаузер-Дуда, яка не так давно особисто відвідувала Хмельниччину, делегувала чергову гуманітарну допомогу – комп’ютерну техніку для навчання дітей-переселенців.

Висловивши слова вдячності за підтримку та допомогу Україні, начальник ОВА зазначив, що питання навчання дітей в умовах війни, як тих, що залишились в Україні, так і тих, які перебувають за кордоном на сьогодні є дуже актуальним.

“Переконаний, що наші школярі, які, тікаючи від війни, переїхали до Польщі, відчувають гостинність ваших громадян. І ми, на Хмельниччині також докладаємо всіх зусиль для того, аби забезпечити належні умови проживання та навчання для внутрішньо переміщених осіб, – сказав Сергій Гамалій. – Тому комп’ютерна техніка, яку сьогодні нам передали – це дуже слушна та необхідна допомога. ЇЇ отримають навчальні заклади для організації навчання дітей.”

Делегація з дружньої Польщі спільно з керівниками обласної та міської влади поклали квіти до стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та воїнів, загиблих у зоні АТО/ООС.

Далі, учасники зустрічі обговорили важливі питання, які можуть вирішитись завдяки співпраці та допомозі Республіки Польща.

Також високоповажні гості зустрілись із громадою Шаровечки.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook