Новини
Суспільство

У боях за Україну загинув колишній високопосадовець з Хмельниччини

Стало відомо про загибель на Сході ексголови Старосинявської РДА Хмельницької області Ігоря Петровича Русого.

У Старосинявській селищній раді повідомляють, що з початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну Ігор Русий пішов служити в тероборону. Після проходження служби в одній із військових частин Львова, його направили на Схід. Загинув під час виконання військового обов’язку 29 травня 2022 року в боях за Україну в м. Золоте Луганської області.

Біографічна довідка

Ігор Петрович народився 2 травня 1965 в смт Антоніни Красилівського району, Хмельницької області в звичайній українській сім’ї. Після закінчення школи трудову діяльність розпочав у 1982 році в Антонінській середній школі Красилівського району на посаді піонервожатого. З 1983 р. по 1985 р. проходив військову службу. З 1985 по 1990 році навчався в Кам’янець-Подільському державному педагогічному інституті ім. В.П. Затонського за спеціальністю історія. Русий Ігор Петрович у Пасічнянському ліцеї працював з 1988 року на посаді вчителя історії та правознавства. У 1997 році Русий І.П. переведений з посади вчителя на посаду директора Пасічнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. З ініціативи Ігоря Петровича у 1996 році в школі засновано Дитячу громадську організацію «Гарт». Як директор започаткував міжнародне співробітництво за програмою “Педагоги за мир і взаєморозуміння”, реалізував освітній проєкт «Безперервна освіта. Дистанційне навчання». Вперше на теренах України на базі сільської школи у 2002 відкритий перший локальний пункт дистанційної освіти від Хмельницького Національного університету.

У 2002 році здобув другу вищу освіту у Центральному інституті післядипломної педагогічної за спеціальність «Менеджмент організації» та здобув кваліфікацію магістра менеджменту. З 2006 року по 2010 рік Ігор Петрович працював на посаді начальника відділу освіти райдержадміністрації Старосинявського району. З 2015 року по 2018 рік Русий І.П. працював на посаді голови Старосинявської районної державної адміністрації.

З 2018 року по лютий 2022 року працював вчителем у Пасічнянському ліцеї. Учні Ігоря Петровича є призерами обласних олімпіад з історії та правознавства, обласного етапу конкурсу-захисту робіт учнів, членів МАН, переможцями та призерами районних олімпіад з історії та правознавства.

Русий І.П. неодноразово брав участь у Міжнародних та Всеукраїнських науково-практичних конференціях, семінарах, у професійних конкурсах. Був членом Національної спілки краєзнавців України, Почесним членом Центру дослідження історії Поділля, організатором Міжнародної науково-краєзнавчої конференції «Антонінський край у просторі і часі».

Також Ігор Петрович був незмінним тренером спортивного клубу «Самсон», підготував 6 КМС (кандидатів в майстри спорту).

Русий І.П. неодноразово обирався депутатом – Пасічнянської сільської та Старосинявської районної рад. Здійснював активну діяльність щодо участі навчального закладу у Всеукраїнському експерименті за темою «Теоретико-методологічні засади моделювання розвитку авторських шкіл» на базі Пасічнянського НВК; мав друковані праці. Відмінник освіти України.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook