Новини
Суспільство

З двома загиблими захисниками попрощалися на Хмельниччині

Вчора у Кам’янці-Подільському, сьогодні – у Славуті прощалися та проводжали в останню путь військових, які загинули, захищаючи Україну. Звістки про загибель земляків отримали також у Красилівські та Кам’янець-Подільській громадах.

Максим Квапиш на псевдо «Булінь» до війни очолював київський осередок ГО “Авангард культурна спілка”. У мирному житті займався організацією походів маловідомими місцями України, проводив силові акції проти ворогів України, перекладав книги.

Захищати Україну пішов у лютому, в перші дні російського вторгнення. Брав участь майже в усіх бойових операціях, де були присутні бійці «АКС». Загинув 26 травня під час штурму ворожих позицій на Запорізькому напрямку.

Попрощалися з Максимом Квапишем у Кам’янці-Подільському вчора, 1 червня.

Сьогодні, 2 червня, на Славутчині прощалися зі старшим солдатом Михайлом Афанасьєвим.

З 2019 року Михайло служив за контрактом, брав участь в АТО/ООС. Був командиром реактивної системи залпового вогню. Служив у розвідці, повідомили у пресслужбі Славутської міської ради.

Загинув Михайло Афанасьєв 27 травня на Донеччині. Поховали загиблого військового у рідному селі Довжки Ганнопільської громади.

Ще однієї втрати на фронті зазнала Кам’янеччина.

Загинув житель Слобідсько-Кульчієвецької громади (с. Княжпіль) Микола Лось, – написав на своїй сторінці у Фейсбук Володимир Мельниченко.

У Красилівській громаді завтра, 3 червня, оголошено жалобу за бойовим медиком десантно-штурмового батальйону військової піхоти, мешканцем села Манівці Сергієм Радковським. Боєць загинув 12 березня під час артилерійського обстрілу у Маріуполі. Наразі він похований на тимчасово окупованій території “Азовсталі”.

Нагадаємо, з “Азовсталі” також не можуть забрати та поховати на батьківщині загиблого Богдана Демчука, якого російські окупанти вбили наприкінці березня.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook