Новини
Суспільство

За продаж сигарет поштучно кам’янчанку оштрафували на майже 7 тисяч гривень

Адміністративна комісія у Кам’янці-Подільському розглянула 17 протоколів, складених на громадян представниками поліції та муніципалів. Переважно у документах йшлося про порушення державних стандартів, норм і у сфері благоустрою населених пунктів та правил благоустрою територій населених пунктів.

Про результати роботи адмінкомісії повідомили у пресслужбі Кам’янець-Подільської міської ради.

Так, кам’янчанку з вулиці Смірнова, яка самовільно встановила огорожу на землях територіальної громади, що унеможливило доїзд спецтранспорту задля вивезення побутових відходів, оштрафували на мінімальну суму з умовою, що в тижневий термін порушниця демонтує огорожу.

Ще один мешканець громади виконував без дозволу земляні роботи поруч із прибудинковою територією на вул. Бусигіна. Чоловік отримав штраф 340 грн.

Декількох містян оштрафували за розкидання сміття у непризначених для цього місцях:

  • двох осіб оштрафували на 340 грн за викинуті повз урни недопалки;
  • до п’ятьох порушників застосували максимальні санкції (штраф 1360 грн) за те, що викидали пляшки та інше сміття на тротуари;
  • 700 гривень штрафу отримав директор однієї з місцевих приватних управлінських компаній за те, що вчасно не було вивезено гілля на підпорядкованій йому території;
  • чоловік з числа внутрішньо переміщених осіб викинув пакунок із сміттям на узбіччі в напрямку села Нагоряни. Щодо нього члени комісії прийняли рішення обійтись усним попередженням.

До речі, наразі на цій території встановлено камери відеофіксації, тож порушники обов’язково відповідатимуть за свої вчинки, наповнюючи бюджет громади,повідомили у пресслужбі.

Чоловіку, який проїхався автівкою через парк Героїв Євромайдану, дали максимальний штраф – 1360 грн.

На 170 гривень оштрафували підприємця, який здійснював свою діяльність на центральному ринку за відсутності «Куточку споживача».

За продаж квітів та відсутність документів, що підтверджують їх походження, чоловік отримав штраф 51 грн.

Найбільший штраф отримала жінка, яка в одному з місцевих магазинів здійснювала продаж тютюнових виробів поштучно. За це їй доведеться сплатити 6800 грн.

А ось двоє порушників обійшлись усним попередженням, оскільки їх проступок не повною мірою вдалося довести, – зазначили у міськраді.

Сплатити визначені суми штрафів порушники мають у 15-денний термін, інакше сума штрафу зросте удвічі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook