Новини
Духовність

П’ять храмів на Хмельниччині переходять до ПЦУ

Два храми у Кам’янець-Подільському та три – у Хмельницькому районах заявили про намір від’єднатися від УПЦ та приєднатися до Православної Церкви України. Ще один храм офіційно прийняли до Хмельницької єпархії ПЦУ.

29 травня збори громад відбулися у селах Гречинці (Летичівська громада, Хмельницький район) та Маліївці (Дунаєвецька громада, Кам’янець-Подільський район). В обох селах парафіяни одностайно підтримали рішення про від’єднання від Української Православної Церкви, яку досі пов’язують з московським патріархатом, та приєднання до Православної Церкви України.

2 червня збори релігійної організації Свято-Михайлівського храму відбулися у селі Чернелівка Красилівської тергромади. Рішення парафіян підтримав настоятель храму отець Іван.

4 червня на зборах релігійної громади Свято-Михайлівського храму у селі Терешівці Лісовогринівецької тергромади також було прийняте рішення про приєднання до ПЦУ.

Також сьогодні повідомили про перехід до ПЦУ релігійної громади у селі Слобідка-Кульчієвецька. Щоправда, тут, на відміну від інших громад, не обійшлося без проблем: настоятель храму на збори громади не прийшов, ключі від храму не віддав. Відтак Богослужіння проводили за межами храму, перед воротами. Повертати собі належне їй майно громада планує через суд, повідомили у соцмережах.

Офіційно прийняли до Хмельницької єпархії ПЦУ громаду храму Святих апостолів Петра і Павла у селі Підлісці на Шепетівщині.  Про це повідомив благочинний Ізяславського округу Православної церкви України Володимир Ковальчук.

За переказами місцевих мешканців саме у цьому селі свого часу служив священником батько Клавдії Жовткевич, дружини українського композитора Миколи Леонтовича, і нібито саме там відбулося їхнє вінчання.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook