Новини
Хмельниччина туристична

У палаці на Кам’янеччині готуються до відкриття першої виставки (ФОТО)

Вперше у палаці Орловських, що в селі Маліївці на Дунаєвеччині, відбудеться виставка, присвячена архітектурній спадщині України. Для того, аби реалізувати свою задумку, працівникам обласного історико-культурного музею довелося розв’язати непросту задачу з розміщення експонатів.

Відкриття виставки «Архітектурна спадщина України у творчості Наполеона Орди: іконографія та принципи використання» запланували на 8 червня. Автор виставки – мистецтвознавець, кандидат архітектури, доцент Інна Березіна. Відкриття – о 15.00.

Та перш ніж запросити гостей, співробітникам музею потрібно було підготувати виставковий зал. А для цього довелося вирішити непросте завдання: розмістити експонати так, аби не пошкодити стіни палацу.

Виникла дилема: у більшості виставкових залів картини, плакати, фото розвішують на спеціальні рейки і конструкції, що своєю чергою кріпляться на стіни. Я обіцяла Oleksandr Vishtachenko, палацу і самій собі, що більше жодного цвяха в стіни. Завдяки Івану Федоровичу, Андрію Герасімову та Віктору Маліновському швидко і якісно маємо підставки для плакатів, – поділилася рішенням складного завдання директорка музею та його хранителька Анастасія Донець.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook