Новини
Інфраструктура

У центрі Хмельницького демонтують рекламні конструкції на стовпах

Два проєкти рішень, які мають на меті зменшити кількість реклами на вулицях обласного центру, опублікували на сайті Хмельницької міської ради. Відповідно до документів, у місті планують більше не видавати дозволи на розміщення бігбордів та демонтувати частину рекламних площин, самовільно встановлених на електроопорах на одній з центральних вулиць.

Як зазначено в оприлюднених на сайті міськради документах, демонтаж самовільно розміщених конструкцій зовнішньої реклами планують здійснити на відрізку вулиці Кам’янецької від її початку до транспортної розв’язки біля Кам’янецького переїзду. Зокрема, йдеться про конструкції, на які хмельничани клеять різного розміру рекламу, на електроопорах №№: 155, 157, 216, 231, 239, 250, 252, 254, 257, 259, 261, 262, 264, 267, 280, 282, 283, 293.

Демонтажем рекламних конструкцій займатиметься управління комунальної інфраструктури спільно з комунальним підприємством «Хмельницькбудзамовник». Вони ж мають забезпечити їх зберігання.

Крім того, іншим документом передбачено заборонити надалі видачу дозволів на розміщення зовнішньої реклами на конструкції типу «біг борд». Причина такого рішення – перенасиченість вулиць міста різноманітними малими архітектурними формами, в тому числі біг-бордами, які ускладнюють видимість дорожніх знаків, світлофорів, перехресть, пішохідних переходів, зупинок транспорту загального користування.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook