Новини
Суспільство

Рашистським символом “прикрасили” пам’ятник у Шепетівці (ФОТО)

Поки влада області намагається цивілізованим шляхом розв’язати питання демонтажу монумента радянському письменнику Островському у Шепетівці, місцеві мешканці виходять “на стежку війни” та борються з ним власними методами. До прикладу, прикрашають забороненими в Україні символами, які асоціюються з російською агресією.

Дискусії щодо демонтажу пам’ятника Островському у Шепетівці тривають на Хмельниччині досить давно. Нещодавно це питання вкотре підняли на рівні обласної ради, винісши його на розгляд обласних обранців на найближчій сесії.

Знести монумент у Шепетівці так, як це роблять з іншими штампованими зразками радянського скульптурного “мистецтва” не вдасться: він, за словами директорки Музею пропаганди, за­не­се­ний до му­зей­но­го фон­ду Ук­ра­їни та є пам’яткою міс­це­во­го зна­чен­ня.

Крім того, через чималий розмір та вагу монумента, на його демонтаж знадобиться, ймовірно, чимало коштів та спеціальне приміщення, оскільки в самому музею таких сховищ немає.

Небайдужих до долі пам’ятника на Хмельниччині – чимало. Його долю обговорюють не лише у Шепетівці, а й в інших містах області. Не оминають його увагою і в спільноті Декомунізація. Україна. Там, після оприлюднення подання першого заступника голови облради Володимира Гончарука, звернули увагу на голосування, яке проводили в одній з шепетівських груп у соцмережах:

Голосуємо за демонтаж пам’ятника радянському пропагандисту Миколі Островському. Ватники вже накрутили голоси і позиція залишити пам’ятник переважає… 45 хвилин і ватна накрутка вже програє.

Чимало прихильників демонтажу пам’ятника є у самій Шепетівці. Проте не всі готові діяти цивілізованими методами та розв’язувати питання у правовому полі. Тому – вдаються до хуліганських дій, висловлюючи свій протест. Як це зробив місцевий мешканець, який намалював на підніжжі постаменту символ “Z”.

Особу хулігана місцеві правоохоронці встановили. На нього склали адміністративний протокол за дрібне хуліганство. свій вчинок шепетівчанин пояснив тим, що “комуністу Островському не місце у Шепетівці”. Наразі, за інформацією місцевих мешканців, знак на монументі замальований.

А так у Полтаві м’яко натякають, що пам’ятнику Ватутіну там не раді.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook