Новини
Суспільство

Ліцею на Хмельниччині хочуть присвоїти ім’я загиблого на війні вчителя

На громадське обговорення у Пасічнянському ліцеї Старосинявської селищної ради Хмельницького району виносять питання про присвоєння навчальному закладу імені вчителя історія та правознавства Ігоря Русого, який загинув, захищаючи територіальну цілісність і суверенітет України.

Ігор Русий своє життя присвятив справі навчання і виховання дітей. Спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист, відмінник освіти України, був ініціатором, організатором багатьох освітянських проєктів. З його ініціативи у 1996 році в школі було засновано Дитячу громадську організацію «Гарт». Саме він започаткував міжнародне співробітництво за програмою “Педагоги за мир і взаєморозуміння”, реалізував освітній проєкт «Безперервна освіта. Дистанційне навчання», був ініціатором, розробником і реалізатором обласного освітньо-модульного проєкту «Стежками козацької звитяги», – повідомляють у Старосинявській селищній раді.

Також Ігор Русий був незмінним тренером спортивного клубу «Самсон», підготував 6 кандидатів у майстри спорту.

З перших днів війни Ігор Русий добровільно став на захист територіальної цілісності України, 29 травня 2022 року загинув.

Колектив Пасічнянського ліцею вважає за доцільне, враховуючи вищезазначені заслуги Ігоря Петровича перед Україною, з метою виховання підростаючого покоління на прикладах наших героїв-земляків присвоїти Пасічнянському ліцею ім’я Ігоря Русого. Наш високий громадянський обов’язок – увічнити світлу пам’ять усіх полеглих за незалежність і територіальну цілісність України,зазначають у селищній раді.

Організатором громадського обговорення про присвоєння Пасічнянському ліцею імені Ігоря Русого є Семенюк Людмила Сергіївна, заступник директора Пасічнянського ліцею.

Адреса для спілкування: тел. 3-24-69, email- pasichna_nvk@ukr.net, поштова адреса: площа Грушевського, 2А, с. Пасічна Хмельницький район Хмельницька область. Форма для подання пропозицій (зауважень) – довільна.

Проєкт рішення сесії селищної ради “Про присвоєння почесного імені закладу Пасічнянському ліцею та його перейменування” виноситься на сесію селищної ради.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook