Новини
Хмельниччина туристична

На Блакитних озерах на Шепетівщині народилося 8 лебеденят (ВІДЕО)

Поповнення серед пташиного сімейства, яке мешкає у соснових лісах Славутчини, показали лісівники Хмельниччини. А заразом розповіли про особливості виховання пташенят їхніми батьками. Тим часом у Кам’янці-Подільському птаху, який довгий час жив самотою на Лебединому озері, знайшли пару.

Наразі батьки-лебеді опікуються 8 пташенятами та займаються їхнім вихованням.

Перші 5-6 місяців лебедята від батьків не відлучаються. Відразу після народження вони починають плавати, а батьки вчать їх добувати їжу: спостерігаючи, як мама опускає в воду свою довгу шию і дістає щось смачненьке, лебедята повторюють рух за нею, пірнаючи і знаходячи на дні мілководдя ласощі. Літати ж вони зможуть тільки після першої линьки.

Якщо дорослі птахи відрізняються один від одного забарвленням оперення: бувають білі, чорні і чорно-білі, то лебедята всіх видів виглядають практично однаково. Вони одягнені в пухові шубки сірого, світло-сірого і сіро-бурого відтінків. Завдяки такому неяскравому забарвленню пташенят, батькам легше ховати їх від хижаків, – розповіли у Хмельницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Та показали на відео, як малі лебеденята плавають й водоймі разом з одним із батьків, а інший шипінням відганяє непроханих гостей.

Буде з парою також лебідь Ромео, який мешкає на Лебединому озері у Кам’янці. Раніше його подруга – Джульєтта – залишила його та, за спостереженнями орнітологів, перебуває на водоймі річки Смотрич.

А тепер Ромео із новою лебідкою проходять процес звикання один до одного. Планується, що вже наприкінці тижня вони будуть перебувати на озері. Поки лебідку ніяк не назвали, мешканців міста запрошують придумати ім’я для неї,пишуть у соцмережах кам’янчани.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook