Новини
Інфраструктура

Приватні перевізники у Хмельницькому просять вдвічі підняти вартість проїзду

Розрахунки щодо нової вартості проїзду у приватному громадському транспорті міста, надані хмельницькими перевізниками, наразі розглядає управління економіки. Очікувану перевізниками ціну на послуги з перевезень у владі навряд чи затвердять, оскільки, за розрахунками підприємців, вона має зрости удвічі.

Після подорожчання пального в Україні, питання підвищення вартості проїзду у приватному транспорті – лише питання часу. Заправляючи автобуси та маршрутки пальним за ціною 57 гривень замість 23, як це було раніше, перевізники, звісно, не зможуть довго возити пасажирів за 8 гривень, які розраховувалися саме з огляду на стару вартість бензину. Крім того, зменшення пасажирів у транспорті ще більше здорожчує вартість перевезень. Відтак, з проханням розглянути нові розцінки хмельницькі перевізники звернулися до влади.

Наразі у місті перевізникам частково компенсують витрати – за перевезення пільговиків. Проте цих сум недостатньо, оскільки крім забезпечення транспорту пальним, потрібні кошти також на його утримання, виплату зарплати працівникам та сплату податків.

За словами заступника Хмельницького міського голови Миколи Ваврищука, зазвичай, перевізники, подаючи свої пропозиції щодо нової вартості проїзду, дещо завищують суми. Цього разу, порахувавши вартість пального, підприємці вийшли на вдвічі більшу вартість, ніж є зараз, – 16-17 гривень.

Ми точно не будемо визначати виконкомом таку вартість проїзду, будемо дивитися об’єктивно. Треба враховувати, що рівень життя населення в період війни не покращується, – зазначив чиновник.

Коли зросте вартість проїзду у хмельницьких маршрутках і наскільки, у владі наразі не готові сказати, – повідомляє Суспільне Хмельницький.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook