Новини
Суспільство

Діти-переселенці на Хмельниччині отримали комп’ютери, подаровані Польщею

Понад 120 одиниць техніки передали для потреб внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово оселилися на Хмельниччині. Допомога надійшла із сусідньої Польщі. Переговори між державами тривали декілька тижнів, і вже сьогодні діти зможуть користуватися новими ноутбуками, планшетами та комп’ютерами.

Наразі на Хмельниччині перебуває близько 17 тисяч внутрішньо переміщених дітей. Більшість з них залишатимуться в нашій області для продовження навчання. Аби діти повноцінно могли долучитися до освітнього процесу, від Уряду Польщі їм передали ноутбуки, планшети та комп’ютери.

Багато людей переїжджали і не мали змоги забрати з собою техніку. Дуже багато дітей приїхали без комп’ютерів. Тому ми надали таку допомогу, яку отримали від уряду Польщі, від пані Агати Дуди. І за це їм велика подяка. Коли ми зустрічалися, вони запитали: чим можуть допомогти? Ми звернулися з таким проханням, вони відреагували – декілька тижнів, приїхали сюди, вручили комп’ютери і ми їх передаємо саме в школи, в приміщення, куди можуть приходити і навчатися діти, які приїхали з інших регіонів,прокоментував начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Нагадаємо, днями 14 комп’ютерів, також наданих Польщею, отримав ліцей у Кам’янці, який цьогоріч випустив 18 медалістів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook