Новини
Інфраструктура

На новій вулиці у Хмельницькому каналізаційні шахти зруйнували покриття з плитки (ФОТО)

Ще взимку ремонтники «пробили» щойно зроблену частину дороги від новозбудованої вулиці Мельникова до НВО №1. Здається, ремонтували електрокабель і заглибилися метри на два під землю. Засипали після ремонту яму щебенем, потім іще раз – аби встоявся-втрамбувався. Й так пів року вже трамбується.

Те, як мелодійно гуркотять камінчики, коли авто ними проїжджає, приємно вуху меломана. Але здається, цей передзвін уже почав втомлювати, й виникли думки, що за такий тривалий термін вже можна було б заасфальтувати ями.

Тим паче, що, здається, це «провалля» вкрай незручно розташоване зі стратегічно дорожньої точки зору: вода після зимової відлиги та нинішніх нечастих поки дощів збігає значною мірою з гори від НВО саме сюди.

Мабуть, потрібна думка експертів, а чи не підмиває вода нещодавно покладений асфальтовий шар? А чи не ця підземна рідина призводить до випирання каналізаційних шахт на плитці біля будинку Старокостянтинівське шосе, 5-В, які розташовані за кілька метрів від ями?

Ні, коліном поки об каналізаційні люки не вдаришся: спучило їх «лише» сантиметрів на двадцять. Але ж це тільки початок. Може, згодом і лобом доведеться битися об ці «сталагміти».

Якщо справді вода підмиває плитку, а ще всередині «стояків» вирують хімічні процеси утворення метану-пропану та іншого бутану, то пучитиме їх все вище, порівняно з плитковим горизонтом.

Можливо, й помиляюся, бо війна зовсім перекаламутила пам’ять, але, пригадується, що ще взимку високопосадовці міськради обіцяли після настання теплих днів навести лад і з ямою, і з недолуго покладеною плиткою. Зрозуміло, агресія переламала ремонтні плани, але сподіватимемося, що згадають посадові особи про ці негаразди та вплинуть на відповідних будівельників.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook