Новини
Події

Рятувальники Хмельниччини співпрацюватимуть з Товариством Червоного Хреста України

Випробування співпраці відбулося ще під час збройного конфлікту на Донбасі, а після повномасштабного вторгнення росіян ГУ ДСНС у Хмельницькій області підписало Меморандум про співпрацю з Товариством Червоного Хреста України.

У рамках співробітництва відбуватиметься взаємодія щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пожеж та викликів війни в Україні, залучення волонтерів для психологічної та домедичної допомоги постраждалим, підготовка добровільних пожежних дружин та команд.

Ми сьогодні затвердили свої наміри на подальшу співпрацю в галузі надання допомоги населенню, рятування людей, надання волонтерської психологічної допомоги, – розповів заступник начальника ГУ ДСНС у Хмельницькій області Андрій Козак.

За словами в.о. голови Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Богдана Малінського, у планах – створення загону швидкого реагування. Це напрямок, який доповнює роботу служб ДСНС, поліції та інших державних служб.

До початку повномасштабного вторгнення агресора на територію України Червоний хрест активно допомагав ДСНС у проведенні робіт з гуманітарного розмінування. Тепер волонтери зможуть виїжджати спільно з рятувальниками на реанімобілі та доправляти постраждалих до медичних закладів.

Співпраця управління ДСНС з Товариством Червоного Хреста важлива в умовах війни, зазначають у рятувальників.

Читайте також: Проєкт Норвезького Червоного Хреста запрацював на Хмельниччині

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook