Новини
Політика

Начальник Хмельницької ОВА на міжнародному форумі розповів про ситуацію в області в умовах війни (ВІДЕО)

Сергій Гамалій взяв участь у міжнародному форумі, організованому Чиказькою радою з глобальних справ, де розповів про те, як Хмельницька область тримає гуманітарний фронт та підтримує українців, змушених рятуватися від війни, розв’язаною Росією, в Україні та за її межами.

Про результати участі у PritzkerForum начальник Хмельницької ОВА повідомив у своєму телеграм-каналі. Долучився до заходу очільник області на запрошення the Chicago Council on Global Affairs and the Financial Times, аби вкотре обговорити на міжнародному рівні ситуацію в Україні в цілому та Хмельниччини зокрема.

Присутнім на форумі в режимі онлайн Сергій Гамалій розповів про реальну ситуацію на місцях, зокрема, про те, як Хмельницька область тримає гуманітарний фронт: як центр для біженців, як коридор для тих, хто їде на захід України та в сусідні країни, рятуючись від війни, а також про те, як в області справляються з напливом переселенців.

Переконаний, що завдяки міжнародній підтримці дружніх країн Україна якнайшвидше переможе, відновить свою територіальну цілісність та відбудує зруйновані території,зазначив Сергій Гамалій.

Послухати виступ начальника Хмельницької ОВА можна за посиланням (початок блоку – 58:11, мова виступу – англійська)

В описі до відео зазначено, що під час форуму говорили про те, як міста України є ключовими дійовими особами у реагуванні на війну – як на полях боїв в Україні, так і за кордоном, надаючи гуманітарну допомогу та приймаючи біженців. Під час спілкування також досліджували роль міст як дипломатичних дійових осіб, розбудовників руху та голосів людства на глобальній арені, а також говорили про підтримку, якої міста потребують для відновлення та відбудови.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook