Новини
Суспільство

Від початку війни у Городку не вмикають вночі вуличне освітлення

Через панічні настрої серед населення, влада Городка вирішила не виконувати розпорядження начальника Хмельницької ОВА та не вмикати вуличне освітлення під час комендантської години. Городоччани, яким набридло діставатися домівок навпомацки, склали петицію та сподіваються хоч у такий спосіб добитися освітлення вулиць у темну пору доби.

Нагадаємо, про необхідність світломаскування під час комендантської години на території Хмельницької області (як і в решті регіонів України) було повідомлено на владному рівні у перші дні війни. Згодом це рішення начальник Хмельницької ОВА скасував, аргументувавши тим, щоризик проникнення ворожих диверсійно-розвідувальних груп більший, аніж ризик бомбардування. Відповідно до цього військові дають рекомендації щодо освітлення.

Поки у всіх містах Хмельниччини вже давно перенервували через освітлення вулиць вночі і забули, переключившись на інші проблеми, у Городку вуличне освітлення під час дії комендантської години (наразі – з 23.00 до 05.00) так і не вмикають.

Як повідомляє Городок.city світло вночі у місті за цей час вмикали лише раз – 15 квітня. Це викликало хвилю емоцій у стурбованих мешканців громади, тому “враховуючи стурбованість городоччан з цього приводу та психологічний стан людей, влада Городоцької громади вирішила вуличне освітлення все-таки не вмикати”.

Днями на сайті Городоцької міської ради зареєстрували петицію з проханням повернути світло на вулиці міста.

Було б приємно, якби в м. Городок Хмельницької області включили вуличне освітлення. Місто би ожило, добиратись додому після роботи було би набагато легше і не так страшно, – написав в обгрунтуванні петиції її автор Володимир Скромик.

Наразі звернення підтримали 43 особи. Збір підписів триватиме ще 29 днів. Після того, як петиція набере 100 голосів, її має розглянути міська рада.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook