Новини
Суспільство

Уродженець Хмельницького, який служив у Росії, спалив свій військовий квиток (ВІДЕО)

Колишній військовий, згодом – працівник правоохоронних органів, повернувшись в Україну, де народився, був шокований засиллям тут російської пропаганди. А побачивши злочини, які коїть Росія на території нашої держави, майор поліції РФ у запасі відкрито засудив війну та на знак протесту спалив свій військовий квиток.

За інформацією пресслужби теруправління ДБР, чоловік народився у Хмельницькому. Але, як і багато українців, свого часу вчився та будував кар’єру у Росії.

Мені 54 роки. Я громадянин Російської Федерації. Я точно знаю, що Україна – це мій дім, в якому я народився, виріс. Тут я закінчив школу, вступив до військового училища у Владикавказі, яке закінчив та за розподілом був направлений у військову частину 3642. Був на різних посадах: командир взводу, командир роти. Згодом звільнився та був прийнятий в органи внутрішніх справ. Звільнився на пенсію у 2006 році з посади заступник начальника дільничних. Коли живеш там, ти живеш в якомусь іншому світі. Ця пропаганда на тебе сильно впливає, – зазначив у своєму відеозверненні колишній військовий.  

За його словами, повернувшись в Україну, він зрозумів, наскільки потужно тут досі працює російська пропаганда:

В мене просто відкрилися очі. Зараз мені соромно за те, що я служив. Страшно уявити, що мене могли також змусити воювати та вбивати мирних людей, відправляти ракети по місту мого дитинства.

З товаришами по службі, які підтримують російську агресію в Україні, стосунки чоловік розірвав, навіть з тими, з ким дружив багато років:

Ця війна – ганьба для мене.  На знак протесту проти агресії Російської Федерації щодо України я спалюю свій військовий квиток.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook