Новини
Здоров’я

На Хмельниччині для медиків інтернатних установ започаткували навчальні тренінги

Перший навчальний тренінг для медиків відбувся у Китайгородському будинку-інтернаті на Кам’янеччині. Лікарі-переселенці, які працюють у складі мобільних медико-психологічних бригад Товариства Червоного Хреста у Хмельницькій області, ділилися досвідом догляду за лежачими хворими з колегами-подолянами.   

Медики мобільних медико-психологічних бригад, які на Хмельниччині надають допомогу мешканцям громад у трьох районах області, встигають під час виїздів не лише поспілкуватися з людьми, які потребують медичних консультацій, а й поділитися досвідом з колегами-подолянами. Мобільні медико-психологічні бригади, нагадаємо, складаються з лікарів, які через війну вимушено переїхали у Хмельницьку область з інших регіонів.

Так, учора, 14 червня, у Китайгороді Кам’янець-Подільського району, поки одні лікарі проводили прийом пацієнтів, інші на базі місцевого будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю проводили навчальний тренінг для медичних працівників інтернатних установ на тему «Догляд за ліжко-хворими мешканцями».

Такі тренінги, започатковані за ініціативи Департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації Товариством Червоного Хреста України у Хмельницькій області, планується проводити і в інших населених пунктах Хмельниччини. Зокрема, таке навчання незабаром має відбутися у Хмельницькому.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook