Новини
Суспільство

Мешканець Кам’янця гучно протестував проти заборони російської музики

З вікна власного помешкання мешканець Кам’янця “ощасливив” перехожих гучною трансляцією російських пісень. Тепер кам’янчани розмірковують, чи буде покарання за такі вчинки та вбачають у цьому провокацію у відповідь на заборону на території області російського культурного контенту.

Враженнями від прогулянки однією з вулиць у Кам’янці-Подільському поділився у соцмережах місцевий мешканець.

Йду вчора по Коріатовичів і в одному з будинків з відчинених навстіж вікон горлає на всю вулицю росіянська попса. Такого там раніше ніколи не було. Думаю, чи це раптом не спротив на рішення про заборону російського контенту. Хоча в забороні вказано, що ця заборона не впливає на приватний простір. Запитання: чи така дія з відчиненими вікнами є дією в приватному, чи громадському просторі? Бо якось не розумію: чому, коли я роблю тому чмирю зауваження, то втручаюсь в його приватний простір, а він, впливаючи на мій, – ні?))) До речі, чмирь спокійно тішився і споглядав на те, чи “нравиця”, чи яка реакція тих, хто був на вулиці у громадському просторі!!! – написав кам’янчанин.

Нагадаємо, днями на сесії Хмельницької обласної ради запровадили мораторій на публічне використання російськомовного контенту. Як пояснив перший заступник голови облради Володимир Гончарук, заборона стосується публічного відтворення будь-якого російськомовного контенту: музики, фільмів книг тощо. Приватного відтворення мораторій не стосується. У коментарі одному з місцевих видань він також зазначив, покарання за порушення цього мораторію не передбачено. Єдине, що можуть зробити правоохоронці, – припинити публічну трансляцію забороненого контенту.

Натомість Хмельницький міський голова після вчорашньої сесії зазначив: в обласному центрі, де також запровадили заборону на використання російського контенту в публічному просторі, за цим слідкуватиме муніципальна дружина, яка у співпраці з правоохоронцями “має слідкувати за дотриманням цього рішення, припиняти порушення цього рішення аж до складання протоколів про адміністративне правопорушення, якщо такі ситуації будуть”.

Проте, і в цьому випадку йдеться про використання російського контенту під час публічних заходів. Як чинити, коли трансляція в публічний простір відбувається з простору приватного, наразі невідомо. Ймовірно, це питання також з часом врегулюють.

Кам’янчани ж тим часом дискутують, як впливати на таких от “провокаторів”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook