Новини
Суспільство

Родинам трьох загиблих курсантів з Хмельниччини вручили їхні нагороди (ВІДЕО)

Троє курсантів зі Старокостянтинівщини загинули у перші дні війни під час артилерійського обстрілу росіянами Харкова. Посмертно їх було відзначено державними нагородами, які вручив родинам загиблих начальник інженерно-авіаційного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил.

Як повідомили на сторінці Старокостянтинів офіційний, державними нагородами України – медалями “Захиснику Вітчизни” (посмертно) – відповідно до Указу Президента України №190/2022 було відзначено трьох загиблих курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил ім.І.Кожедуба: Сергія Шевчука, Владислава Загороднього та Владислава Краснолуцького.

Привіз нагороди у Старокостянтинів начальник інженерно-авіаційного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил ім.І.Кожедуба полковник Богдан Іващук. Разом із міським головою Миколою Мельничуком вони виконали місію вшанування пам’яті загиблих та вручили відзнаки родинам курсантів.

Хочу сказати, що всі ті курсанти, які зі мною були, це вже герої, тому що, не зважаючи на те, що у нас 8 років йшли бойові дії, вони свідомо обрали свій шлях – стати захисниками України. Мені дуже була велика честь з ними разом служити і тримати оборону, тому що це дуже гарні хлопці, яких я знав особисто. У них була мрія – стати офіцерами Збройних Сил України, але удар авіабомби зруйнував всі їхні плани, – сказав, звертаючись до матерів загиблих курсантів полковник Іващук.

Нагадаємо, цим же указом відзначено державною нагородою ще одного курсанта Харківського вишу родом з Шепетівщини Богдана Монаха, який також загинув під час артилерійського обстрілу. Його медаль, а також орден “За мужність” III ступеня загиблого солдата Володимира Гулькевича, який загинув, обороняючи Херсонщину, днями вручив родинам військових міський голова Шепетівки Віталій Бузиль.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook