Новини
Бізнес

Імпорт автомобілів на Хмельниччину зменшився на третину

Імпорт товарів на Поділля за січень-квітень зменшився на 20,7% у порівнянні з чотирма першими місяцями минулого року – до 148,7 мільйона доларів. Падіння фіксується другий місяць поспіль.

Зрозуміло, зниження імпорту пов’язане з війною, розв’язаною Кремлем. Окрім того, під час агресії, на жаль, статистичні дані щодо географічної структури торгівлі не оприлюднюються;  надається лише товарна структура поставок.

За чотири місяці подільський бізнес суттєво збільшив імпорт мінеральних продуктів – в 1,6 раза. Протягом січня-квітня їх завезено на 23,4 мільйона, а їхня частка в загальному обсязі поставок сягнула 15,7%. Значна частка від цієї групи припала на палива мінеральні; нафту та продукти її перегонки: на суму 22,5 мільйона при зростанні на 68,7%.

Натомість інші товари, що становлять суттєву частку імпорту області, закупали менш активно. Скажімо, поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання зменшилася на понад третину – на 36,3% до 29,4 мільйона, що склало 19,8% від загального обсягу.

Закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів скоротилася на 18,2% до 24,8 мільйона. Частка цієї групи від усього імпорту становила 16,7%. Продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості в загальному ввезенні товарів становила 10,6% на суму 15,8 мільйона. Падіння «хімії» склало 29,9%. Імпорт засобів наземного транспорту, крім залізничного, зменшився рівно на третину до 15,7 мільйона, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook