Новини
Суспільство

Найчастіше на Хмельниччину мігрують громадяни Росії

Додатне сальдо міждержавної міграції на терени Поділля торік становило 472 особи. Переїхали в наш край 674 іноземці, натомість виїхали на батьківщину 202 людини, що жили в нас.

Найбільший міграційний потік спостерігався, що очевидно, з боку наших сусідів: з країн Європи приїхали 230 іноземців, виїхало – 11. Щоправда, левова частка «географічної Європи» виявилася Росією. Міграційний приріст з РФ становив 149 осіб. Можемо спробувати спрогнозувати, що більшість з цих 156 мігрантів – це таки українці, що колись отримали російське громадянство. Здається, приємною ознакою є й те, що в Росію остаточно виїхали минулоріч лише сім людей.

Також активно оселялися на Поділлі громадяни Молдови – 22 людини (виїхало дві), Білорусі – 15 (жоден не переїхав до північного сусіда), Польщі – 12 (виїхало дві).

Із Західної півкулі до нас прибуло п’ятеро громадян: один з Бразилії, четверо зі Сполучених Штатів (міграційного виїзду в цьому напрямку не зафіксовано). А от із Азії прибуло аж 110 осіб, повернувся на схід лише один. На Хмельниччину приїхало 43 індуси, дванадцять азербайджанців, одинадцять турків, сім грузинів, шість вірмен тощо.

Загалом серед 674 мігрантів, що приїхали на Хмельниччину 404 чоловіки та 270 жінок. Як не дивно, найбільше приїхало малюків віком до чотирьох років – 174. Наступна найбільша за чисельністю категорія – іноземці від 20 до 24 років, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook