Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому підняли вартість проїзду в громадському транспорті

Піти на непопулярний, але вимушений крок владу Хмельницького змусило зростання вартості пального. Відтак з 1 липня їздити у маршрутках та тролейбусах в обласному центрі доведеться за більші гроші. Щоправда, як зазначив міський голова, навіть при цьому вартість проїзду залишається одним з найнижчих в регіоні.

Нові тарифи на перевезення у громадському транспорті затвердили сьогодні під час засідання виконавчого комітету Хмельницької міської ради. Нагадаємо, перевізники просили у влади підвищити тарифи вдвічі, оскільки приблизно на стільки подорожчало пальне на заправках через дефіцит його в країні. Проте вже тоді у владі зазначали: в жодному разі проїзд у маршрутках не коштуватиме 16-17 гривень, як того просили перевізники.

Нова вартість проїзду в автобусах та маршрутках, які повністю залежні від пального, з 1 липня – 12 гривень. На гривню подорожчає проїзд в тролейбусах: з електронним квитком – 6 гривень, готівкою – 7 гривень.

Як повідомив за підсумками засідання виконкому міський голова, у Хмельницькому цей крок відтягували більше, ніж 2 місяці, оскільки перевізники просили про вищу ціну ще з квітня.

До слова, вартість проїзду в автобусах у Красилові від учора зросла до 15 гривень, що викликало обурення серед місцевого населення, яке нарікає на те, що у колишньому районному центрі з населенням у 24 тисяч осіб тепер їздити буде дорожче, ніж в обласному центрі з населенням у понад чверть мільйона.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook