Новини
Суспільство

У Хмельницькому психологи Нацгвардії підтримують побратимів за допомогою арттерапії

Аби відволікти від буденних клопотів та скинути психоемоційне напруження, у Хмельницькому час від часу влаштовують “лікування творчістю” для правоохоронців та військових. Днями ляльки-мотанки виготовляли поліцейські Хмельниччини, а нацгвардійцям влаштували сеанс арттерапії за допомогою пензликів та фарб.

Військові психологи повсякчас перебувають поряд з воїнами, допомагаючи та підтримуючи тих, хто виконує або повертається з виконання службово-бойових завдань. Кваліфікована психологічна підтримка потрібна всім, особливо зараз. До того ж, як стверджують самі психологи, це дуже допомагає не лише емоційно розвантажити та правильно налаштувати бійця, а й підвищити ефективність поставлених перед ним завдань.

Саме тому фахівці широко застосовують у своїй роботі інструменти арттерапії, які гарно зарекомендували себе на практиці.

Це одна з найкращих та дієвих технік, яка чудово допомагає у подоланні стресу та відновленні внутрішніх ресурсів, – розповідає психолог однієї з військових частин Нацгвардії. – Арттерапія – це зцілення творчістю. Вона дозволяє скинути психоемоційне напруження, вчить розслаблятися і позбуватися від негативних емоцій і думок. При груповій роботі – розвиває в людині важливі соціальні навички. Ця методика допомагає розкрити внутрішні сили людини. Існує досить багато ефективних технік арттерапії. На сьогоднішньому занятті використовуємо одну з образотворчих технік».

Ця методика, як стверджують психологи, здатна подолати емоційне вигорання, стрес, психотравму та синдром хронічної втоми, а також має здатність мобілізувати творчі сили людини, тим самим даруючи позитивний емоційний заряд.

Усе це дуже на часі, оскільки так важливо зараз підтримувати та допомагати нашим воїнам бути сильними, міцними, стійкими, наближаючи таким чином нашу перемогу! – зазначають у пресслужбі однієї з військових частин Нацгвардії України.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook