Новини
Суспільство

Нагороду загиблого військового з Городка вручили його батькам

Майор Олександр Мельник загинув у перший день повномасштабної війни внаслідок артобстрілу. Посмертно військового з Городка було нагороджено орденом «За мужність» III ступеня. Нагороду батьки загиблого захисника отримали у військовій частині на Київщині.

Про обставини загибелі Олександра Мельника розповіла його матір Ольга журналістам сайту Городок.city. Під час обстрілу одна з п’яти ракет, які випустили росіяни, влучила у приміщення штабу. Всі військові, крім Олександра, який був начальником штабу та першим заступником командира, загинули. Його медики намагалися врятувати, проте не змогли. Військовий помер на операційному столі, але встиг розповісти про всіх своїх загиблих побратимів.

За час служби Олександр Мельник отримав понад два десятки нагород. Їх батьки побачили вже тоді, коли сина не стало. Серед відзнак, отриманих військовим, “Козацький хрест” II ступеню, почесна відзнака “Операція Об’єднаних Сил. Маріуполь”, відзнаки за службу державі, нагрудний знак “Гідність та честь”… Крім того, нагороду Олександр отримав від Православної Церкви України, розповів батько загиблого військового Анатолій.

Пам’ять про полеглого земляка у Городку вшанували, назвавши одну з вулиць його іменем.

Фото: Городок.City

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook