Новини
Дозвілля

У рамках проєкту «Поділля мрій» два літніх табори відчинили свої двері для дітей військових

На Хмельниччині стартував соціальний оздоровчо-патріотичний проєкт, в рамках якого маленькі мешканці області мають змогу безплатно оздоровитися в літніх таборах. Проєкт під назвою «ПОДІЛЛЯ МРІЙ» був ініційований за повної фінансової підтримки благодійного фонду народного депутата України Сергія Лабазюка «МИ ПОРУЧ», головна мета якого надати можливість відпочити дітям полеглих українських героїв та захисників, які продовжують мужньо тримати оборону нашої держави.

В рамках проєкту свою роботу офіційно вже розпочали два літніх табори в мальовничих куточках Хмельниччини. Вони працюватимуть на безплатній основі до кінця літа цього року.

Зокрема, з 21 червня у селі Зайчики Волочиської громади Хмельницької області свої двері для перших гостей відчинив дитячий табір національно-патріотичного виховання – «Eko-life «ЗБРУЧ»». Ще донедавна тут була занедбана територія бази відпочинку машинобудівного заводу, а вже сьогодні – сучасний табір для активного відпочинку зі спортивними майданчиками, водними прогулянками на байдарках та катамаранах, сценою для творчості та переглядів патріотичних фільмів. Будиночки для проживання дітей укомплектовані відповідною матеріально-технічною базою для комфортного перебування. Що важливо – враховуючи нові виклики війни, на території «Eko-life «ЗБРУЧ»» передбачені укриття від можливих ракетних ударів або авіанальотів.

Відпочинок та оздоровлення дітей на території бази відпочинку «Eko-life «ЗБРУЧ»» передбачає семиденне перебування 40 дітей віком 12-15 років з Волочиської, Війтовецької та Наркевицької громад. Перша зміна табору вже отримала заряд позитивних емоцій. Чого тільки не було за 7 днів – спортивні змагання з різних видів спорту, дискотеки, походи, екскурсія до парку хижаків в Сатанові, купання в ріці Збруч та нові знайомства. По закінченню першої зміни кожна дитина отримала диплом від народного депутата України Сергія Лабазюка за активну участь у заходах першої табірної зміни та фото на згадку про відпочинок.

Але найголовніше – діти військових оздоровились та трішки відволіклись від жахіття війни. Зовсім скоро «Eko-life «ЗБРУЧ»» чекає на заїзд другої зміни.

Другим етапом реалізації проєкту «Поділля мрій» стало відкриття ще одного літнього табору та території санаторію з мінеральними водами «Лісова пісня» в Кам`янець-Подільському районі, який входить в трійку сертифікованих лікувально-виховних закладів України. На території організовані бомбосховища, які відповідають нормам безпеки під час воєнного стану.

Протягом літнього періоду діти віком 9-15 років з різних куточків Хмельницької області відпочиватимуть позмінно – тривалістю 10 днів. 26 червня серед зелених гір Кам’янець-Подільського краю з урочистим концертом розпочали свій відпочинок 167 дітей з різних громад області: Розсошанської, Чорноострівської, Хмельницької, Красилівської, Антонінської, Заслучненської, Лісогрінівецької, Ярмолинецької, Гвардійської, Кам’янець-Подільської,  Городоцької, а також з міст Старокостянтинів, Хмельницький та Кам’янець-Подільський.

Разом з вихователями та педагогами влаштували на імпровізованій сцені патріотичний флешмоб під пісню переможців «Євробачення» «Стефанія».

Попереду на дітей військових чекає тривалий та активний відпочинок: спортивні змагання з різних видів спорту, заняття в секції з туризму, лісові прогулянки та купання в басейні, навчальна програма з англійської мови, інтерактивні конкурси, виїзні екскурсії і, звичайно – вечірні дискотеки.

Самі діти розповідають: у таборі подекуди краще, аніж вдома. Адже поруч багато друзів, з якими можна весело провести час, відклавши гаджети в сторону. Найбільше малечі подобається грати у футбол, баскетбол, волейбол та спілкуватися з новими друзями.

Ініціатор проекту, народний депутат України з групи «Партія «За майбутнє» Сергій Лабазюк розповідає, окрім допомоги українським військовим, сьогодні важливо підтримувати і дітей. За його словами, ціль проекту – безпечний відпочинок дітей українських військових з різних громад Хмельниччини на свіжому повітрі в дружній атмосфері та комплексне оздоровлення в мальовничих куточках області.

«Сьогодні Хмельниччина по забезпеченню є надійним тилом для переселенців та ЗСУ. Окрім того, що на місцях ми щоденного з органами влади працюємо над допомогою переселенцям, забезпеченням наших хлопців на передовій (авто, військова амуніція, медикаменти, харчі), ми повинні дбати і про дітей. Вони зараз гостро потребують особливої уваги та підтримки – тут на місцях. Адже діти – майбутнє нашої держави. Відповідно і виникла ідея щодо оздоровлення малечі такої категорії у таборах національно патріотичного спрямування «Поділля мрій». Дякую нашим хлопцям, які зараз  на передовій… Дякуємо, що маємо можливість на Хмельниччині реалізувати такі проекти», – ділиться парламентар Сергій Лабазюк.

За сприятливих та безпечних умов в Україні – в рамках проекту «Поділля мрій» до кінця літа планується оздоровити 1440 діток, як на території «Eko-life «ЗБРУЧ»», так і в санаторії «Лісова пісня».

Щасливі очі дітей – найкраща вдячність!

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook