Новини
Культура

Фотовиставку кам’янчанина про красу жінок Поділля покажуть у Львові

Фотовиставка Романа Уварова “Камʼянець-Подільські етюди. Продовження”, в рамках якої глядачам презентують етнічні особливості подільського жіночого одягу, проходитиме у Львові протягом місяця, з 2 липня по 2 серпня.

Основна освіта та професія кам’янчанина Романа Уварова пов’язана з енергетикою, але весь вільний час він присвячує фотомистецтву. Є членом Національної спілки фотохудожників України. Свій перший кадр зробив ще у шкільні роки на фотоапарат «Смена 8М», потім були цифрові камери, а у 2017 році, несподівано для себе, Роман повернувся до зйомок на плівку.

Мені подобається аналогова фотографія, тобто надрукована. Я не пам’ятаю, хто сказав «доступність нівелює якість», але отримати зображення зараз надзвичайно просто, всі фотографують, терабайти фотофайлів – а що залишиться в історії? Зараз час технічної революції і фотографи бувають різні, але я для себе зробив вибір – тільки плівка!прокоментував свій вибір Роман.

На світлинах, представлених на виставці, зафіксовані етнічні особливості Хмельницького регіону. Моделі на фото – в традиційному одязі, а обличчя у них розмальовані як у ляльок-мотанок.

Переглянути виставку у Львові можна в арт-просторі кав’ярні музею кіно-фототехніки «Фіксаж», вул. Князя Романа, 6.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook