Новини
Суспільство

Уламки збитої ракети пошкодили 12 будинків у селі на Хмельниччині

Наслідки масового ракетного обстрілу України у минулі вихідні відчули на собі й мешканці одного з сіл у Хмельницькому районі. Дванадцять будівель було пошкоджено уламками збитої системою ППО ракети, яка впала на території Городоччини.

Нагадаємо, лише за одну ніч 25 червня по території України було випущено близько пів сотні ракет. Дві з них збили над Хмельниччиною. Обійшлося тоді без людських жертв та постраждалих. А от помешканням селян – дісталося.

У своєму зверненні до громади начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій попередньо повідомив про пошкодження декількох будівель. Зокрема, йшлося про вибиті двері та вікна.

Згодом інформацію уточнив староста села, де впали уламки ракети. Всього постраждало 12 будівель, в яких було вибито скло та двері, в деяких будинках – вікна вилетіли разом з рамами, була пошкоджена покрівля.

Місцеві мешканці про ту ніч розповідають: прокинулися від звуків вибуху і не зразу зрозуміли, що відбувається. А потім кинулися по сусідах – з’ясовувати, чи ніхто не постраждав.

Щодо пошкоджених будинків, то комісія органу місцевого самоврядування в село вже приїздила та фіксувала наслідки вибуху. Надалі мають розглянути питання щодо надання матеріальної допомоги. Селяни ж тим часом готові поки що самотужки ліквідувати наслідки вибуху. І дякують українським захисникам та ППО за те, що “Збили ту нечисть”. Адже незбита ракета могла наробити значно більшої біди.

За інформацією Городок.city.

Фото ілюстративне. Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook