Новини
Китайгородська сільська

У тергромаді на Кам’янеччині шукатимуть радянську символіку та заборонену літературу

Голова Китайгородської територіальної громади, що у Кам’янець-Подільському районі, створив комісію з перевірки та виявлення радянської символіки в закладах освіти та культури громади.

Як йдеться у повідомленні на сторінці громади, місцеві мешканці зверталися до голови ОТГ з проханнями “очистити” освітні та культурні заклади від спогадів про СРСР, комунізм та тоталітарний режим.

Тож спеціально створена для цього комісія має у короткі терміни перевірити ці заклади та знищити виявлені символи комуністичного та радянського режимів згідно з Законом України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Також комісія перевірить у бібліотечному фонді наявність забороненої літератури з переліку відповідних рішень 2015-2022 рр. Державного комітету телебачення і радіомовлення України, – йдеться у повідомленні.

У коментарях показали один з прикладів настінного мозаїчного панно з портретом Леніна, яке, вочевидь, потрапить під демонтаж. Розміщене воно на стіні клубу у селі Рогізна.

Нагадаємо, днями на Кам’янеччині прийняли рішення про перейменування вулиць Жовтнева та Пушкінська у двох селах району.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook