Новини
Події

Анатолій Катеренчук: «Маємо об’єднатись, аби не допустити продовольчої кризи в Україні та світі»

5 липня за ініціативи начальника Хмельницької районної військової адміністрації Анатолія Катеренчука відбулась нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, представників силових структур, податкової інспекції, під час якої обговорили підготовку до збору урожаю в умовах війни.

Сьогодні ми маємо об’єднатись як ніколи, адже в теперішніх умовах багато нюансів, труднощів та нововведень. Тому вважаю доцільним, спільно попрацювати над вирішенням проблем, які сьогодні є в агропромисловому секторі, аби не допустити продовольчої кризи та допомогти представникам бізнесу зберегти кадровий потенціал та вчасно зібрати урожай. Дякую кожному, хто сьогодні допомагає нашим Збройним Силам та  тримає продовольчий та економічний  фронт, – зазначив Анатолій Катеренчук.

Нині агропромисловий сектор є основним рушієм підняття економіки, наповнення бюджету та забезпечення продовольством. Однак, за словами аграріїв, працювати у воєнний час вкрай складно. Відтак під час наради розглянули чимало   актуальних питань. А саме:

  • Роботи на полях у нічний час,
  • Наповнення бюджету та сплату податків,
  • Переміщення великогабаритного транспорту,
  • Мобілізація та бронювання працівників та вилучення сільськогосподарської техніки.

Нині і справді є проблема з укомплектуванням ЗСУ спецтехнікою.  Частково вона вирішується за допомогою волонтерів. Однак,  якщо говорити про бортові машини, за допомогою яких військові транспортують особовий склад та боєприпаси,  то тут надія лише на підприємців, – додав начальник Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Микола Грушка

Що ж стосується бронювання працівників, то по кожному підприємству працюють індивідуально. Для цього потрібно звернутись до відділу мобілізаційної роботи Хмельницької обласної військової адміністрації. Сьогодні заборонено бронювати лише людей, з дефіцитними військово – обліковими спеціальностями, зауважив Микола Грушка.

Окрім того, під час засідання начальник Хмельницького районного  управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Сергій Чиж, проінформував про забезпечення пожежної та техногенної безпеки місць збирання, зберігання та переробки зернових культур.  Чимало питань аграрії поставили й начальнику державної податкової інспекції.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook