Новини
Суспільство

Хмельницькі добровольці відповіли на закиди у соцмережах

Бійці добровольчого формування Хмельницької тергромади №1 “Авангард”, які нещодавно поповнили лави охоронців правопорядку на вулицях обласного центру, дали відповідь на критичні висловлювання користувачів соціальних мереж щодо перевищення своїх повноважень і порушення прав громадян.

Після початку допомоги підрозділу “Авангард” в патрулюванні території Хмельницького, а це другий тиждень, в соціальних мережах виникла “незадоволеність” певного прошарку громади, що називають наш підрозділ “нєкім ОПГ”. Причому незадоволення виказують тільки російськомовні дописувачі й тільки з однаковими граматичними помилками. А це говорить про малу малодосвідчену спільноту, чия думка оцінюється на рівні статистичної помилки. Для тих, за словами яких, “ві нарушаєтє мої права” повідомляємо, окрім ваших прав у вас є ще й обов‘язки. І ваші обов’язки, як і ваші права коригуються згідно з законом України “Про правовий режим воєнного стану”, – повідомили на сторінці “Авангарду” у Фейсбуці.

Авангардівці нагалошують, що патрулювання території Хмельницького здійснюється виключно представниками патрульної поліції, які й здійснюють усі правові дії, повістки вручають тільки працівники військових комісаріатів. А бійці добровольчого підрозділу використовуються для підсилення. Також зазначається, що патрулювання відбувається згідно з постановами Верховної Ради, місцевих органів влади та військових адміністрацій. Жодних штрафів бійці “Авангарду”, не виписують. Вони можуть втрутитися тільки у тому випадку, коли їх життю, а також життю поліцейських та військових існує реальна загроза.

І, на закінчення, якщо хтось вважає, що підрозділ “Авангард” є прихистком для тих, хто має бажання “відмазатися” від військової служби зазначаємо – ви можете прийти до “Авангарду” і почати разом із нами “відмазуватися” від військової служби, виконуючи обов‘язки з охорони об‘єктів критичної інфраструктури, проходячи навчання, виконуючи бойові завдання, як в межах Хмельницької області, так і в інших областях України, – підсумовують представники добровольчого формування.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook